Tänkte berätta lite vad tanken bakom CC är, han är just nu 1 år och går på bete utanför Sjöbo.
Han har en extremt bra stamtavla men framför allt så är han en väluppfostrad pojk av sin mamma, Candida. Vi hade faktiskt länge letat efter en unghäst att utbilda från botten och vad som är A&O när man letar efter en unghäst är att ha bra hjälp, vilket vi faktiskt har haft, experthjälp om man ska vara riktigt ärlig.
 
CC är en positiv kille med en karisma som mina andra två. CC kommer få den tid han behöver på sig för att växa och sätta bra benstomme. Vi har då med sikt på framtiden valt att sätta honom på bete med stora ytor, många kompisar och en härlig natur. Vi tror och hoppas på att detta är hans bästa sätt för att kunna uppnå detta. Han kommer under denna sommar och nästa sommar få gå uppe bland 60 hektar med ca 10 andra unghingstar och få göra det hästen är till för, att vara häst! <3
 
CC har satt djupa spår i både mig och mamma och med tanke på hur han är i dagsläget så är sannoliken stor att han får stanna kvar som hingst. Jag letar som en galning efter att båda pungkulorna är där men en ordentlig koll ska göras innan han åker på bete sommaren 2014.
Så vår tanke är att han ska gå rådgivande hingstbedöming när han är 3 år gammal, bruksprov mellan 4-5 år och sen satsa på championat och Breeders Trophy med honom. Har vi tur hinner han också kvala till Falsterbo Horse Show. Men även om allt detta låter bra på papper så är det en lång väg kvar och högst upp på listan av alla mina hästar står välmående, gör det för att hästen tycker det är roligt annars vinner ingen på det!